Torsdag 12. oktober

Panta Rei DanseteaterPanta Rei Danseteater (Norge):
"Invisible Dances & Underveis"
kl 11 og kl 14.00, Scene USF

Panta Rei Danseteater presenterer to koreografier i ett. Som å åpne en magisk boks har blitt til Invisible Dances og Underveis.

Invisible Dances: Tre dansere fra Danmark, England og Norge trekker deg inn i sin verden gjennom raske bevegelser, skiftende rytmer og små humoristiske innslag som visker ut skillet mellom forestilling og virkelighet. Dette gjøres fysisk, energisk, lett og lekende og med en humoristisk touch av teaterets virkemidler. Koreografien byr på et møte mellom to kvinner og en mann iscenesatt av koreograf Jamie Watton og komponist Nathaniel Reed.

Underveis: Underveis viser tre dansere på leting etter noe eller noen. I sin søken møtes de i dansen. Koreografien er rask og underholdende. Stillhet og levende pauser blir hengende i lufta som forventninger. Hurtighet og raske skift understreker jaget hos danserne og deres trang til et stadig videre søk. Komponist Nathaniel Reed understreker humoristiske scener gjennom et originalt og spennende lydbilde.

Full av overraskelser, sjarm og fantasi i fri flyt- Dagbladet om Invisble Dances og Underveis

Forestillingen presenteres i samarbeid med Barnas Hus og er støttet av Den kulturelle skolesekken. Billetter til forestillingen fås gjennom www.kulturskolesekken.no
 

 

Jerome Bel Jérôme Bel (Frankrike):
"Pichet Klunchun and myself"
kl 19.30, Studio Bergen

Den franske koreografen Jérôme Bel har i en årrekke vært en av Europas fremste eksponenter for samtidsdans. I september 2004 ble han invitert til å lede et forestillingsprosjekt i Singapore. Bel var i utgangspunktet usikker på om han skulle takke ja til invitasjonen, men bestemte seg etterhvert for å reise med et forslag og et ønske om å jobbe med en utøver innenfor tradisjonell thaidans.

I Bangkok senere samme år møttes Bel og danser og koreograf Pichet Klunchun uten å vite så mye om hverandre. Omstendighetene rundt møtet bestemte arbeidets og prosjektets natur. Franskmannens jet-lag, den uendelige fascinasjonen for byen Bangkok, trafikk-korkene som forhindret prøver og en kort deadline før premiere på Bangkok Fringe Festival var alle faktorer som spilte inn.

Resultatet er et teatralsk og koreografisk dokument over omstendighetene rundt to kunstnere som møtes ansikt til ansikt. To kunstnere som vet lite om den andre og med vidt forskjellige praksiser, men med et sterkt ønske om å trosse den kulturelle kløften mellom seg og lære mer.

Forestillingen er støttet av Centre culturel français –Oslo og Norsk Kulturråds Gjestespillordning. Forestillingen inngår i BergArt 2006