Panta Rei Danseteater (Norge):
"Invisible Dances & Underveis"
kl 11 og kl 14.00, Scene USF
Panta Rei Danseteater presenterer to koreografier i ett. Som å åpne en magisk boks har blitt til Invisible Dances og Underveis.
Invisible Dances: Tre dansere fra Danmark, England og Norge trekker deg inn i sin verden gjennom raske bevegelser, skiftende rytmer og små humoristiske innslag som visker ut skillet mellom forestilling og virkelighet. Dette gjøres fysisk, energisk, lett og lekende og med en humoristisk touch av teaterets virkemidler. Koreografien byr på et møte mellom to kvinner og en mann iscenesatt av koreograf Jamie Watton og komponist Nathaniel Reed.
Underveis: Underveis viser tre dansere på leting etter noe eller noen. I sin søken møtes de i dansen. Koreografien er rask og underholdende. Stillhet og levende pauser blir hengende i lufta som forventninger. Hurtighet og raske skift understreker jaget hos danserne og deres trang til et stadig videre søk. Komponist Nathaniel Reed understreker humoristiske scener gjennom et originalt og spennende lydbilde.
Full av overraskelser, sjarm og fantasi i fri flyt- Dagbladet om Invisble Dances og Underveis
Forestillingen presenteres i samarbeid med Barnas Hus og er støttet av Den kulturelle skolesekken. Billetter til forestillingen fås gjennom www.kulturskolesekken.no
Rosas (Belgia):
"Desh"
kl 21.00, BIT Teatergarasjen
Det belgiske dansekompaniet Rosas og koreograf Anne Teresa De Keersmaeker hører til blant det
ypperste samtidsdansen har å by på internasjonalt i dag. Keersmaeker besøkte Bergen senest i fjor og
høstet strålende kritikker for den vakre soloforestillingen ONCE.
Sammen med den spanske koreografen Salva Sanchis har Anne Teresa De Keersmaeker utviklet forestillingen Desh. En sterk fascinasjon for indisk musikk både i vokal og instrumental form er et av utgangspunktene for dette arbeidet. Til en mix av tradisjonelle indiske Ragas og John Coltranes indisk-inspirerte jazz danses 5 forskjellige koreografier av og med Keersmaeker og Sanchis. Vi serveres en duett, to soloer og to trioer som utfylles av tidligere Rosas danser Marion Ballester.
Forestillingen beskrives som et delikat balansert og atmosfærisk stykke, en slags stille meditasjon som kombinerer det indiske materialet med Keersmaekers og Sanchis individuelle koreografiske vokabular.
Det indiske ordet ”Raga” kan bety ”farge” eller ”stemning”. Ragaen lyder ofte nostalgisk, som ved solens bortgang eller fraværet av en man har kjær.
Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråds Gjestespillordning.