Tirsdag 17. oktober

Alan øyen (Norge):
"The story of the man who was an island"
kl 19.30, Studio Bergen

”The story of the man who was an island” forteller historien om en liten gutt og er inspirert av Jobs bok og Joni Mitchells sang. Jobs bok stiller et av de grunnleggende spørsmål om menneskelivet: Hvorfor finnes ondskap, lidelse, smerte? Hvorfor belønnes det onde, og hvorfor straffes det gode? Hvorfor er menneskelivet underlagt så mye urettferdighet? I samspillet mellom tekst og dans skapes en stille duett mellom lille Job og historien om lille Job. Forestillingen kretser tematisk rundt ensomhet, det å miste noen og stå igjen alene og ser på et tenkt post-traume hos et barn. På scenen møter vi et barn som lille Job og Alan Øyen som fortelleren.

Se et lite utdrag her (krever quicktime)

Dette er Alan Øyens fjerde forestilling. Han har tross sin unge alder allerede rukket å sette spor blant annet med den helaftens forestillingen ”Excerpts of citation without context” (2004), monologen ”Rainbows end” (2005) og soloen ”Screened out” (2005) for Daniel Proietto.

Alan Lucien Øyen har bakgrunn blant annet som danser ved Carte Blanche og i Amanda Millers kompani Pretty ugly dance company i Tyskland. Han jobber nå på heltid som frilanskoreograf og med lucien stiftelsen.