Fredag 20. oktober

SEMINAR: Dramaturgy & Discourse

FREDAG 20 OKTOBER KL 11:00-17:00, USF VERFTET, SARDINEN

Last ned informasjon om Seminarene (pdf): Norsk / English

Mette Ingvartsen (Danmark):
"50/50"
Mia Habib (Norge):
"MISSING IN ACTION"

Dobbelforestilling
kl 18.00, Scene USF

Mette Ingvartsens soloforestilling 50/50 er en forrykende danseforestilling med fokus på det det rent fysiske. Ingvartsen leter etter koder som blant annet finnes i rock, opera og sirkus. Resultatet er en 25 minutters forestilling hvor både den ekstreme og spektakulære bevegelsen fremvises. Alt godt akkompagnert av blant annet Leoncavallo, Cornelious og Deep Purple.

Mia Habib er en av de unge norske koreografene det knytter seg stor spenning til i fremtiden. Vi er glade for å kunne presentere soloen M ISSING I N A CTION under Oktoberdans 2006.

Mia Habib ser på reisen som en viktig del av sitt arbeide. Hun har flere ganger besøkt konfliktområder og et tilbakevendende tema i hennes arbeider dreier rundt identitet, religiøse og kulturelle møtepunkt, samt individets forhold til undertrykkende strukturer og regimer. På veien utforsker Habib forestillingens form og kontekster. Hun tar forestillingen ut av det tradisjonelle scenerommet og har blant annet danset for den kurdiske geriljaen, jobbet med gatebarn i Brasil og spilt forestillinger på asylmottak her i landet.

 

Erna Omarsdóttir and Jóhann Jóhannsson (Island):
"The Mysteries of Love"
kl 19.30, Studio Bergen

En forestilling om jentegjenger, dronningbier, sosial stigmatisering og hakkeordenen.

Tittelen til Erna Omarsdóttir and Jóhann Jóhannssons forestilling er tatt fra tittellåten til David Lynchs film Blue Velvet. The Mysteries of Love er den andre av ti planlagte ”suiter” der grensene og overgangene mellom samtidsdans og livemusikk / konsert utforskes.
I denne forestillingen hentes inspirasjonen fra tekster, filmer og temaer knyttet til tenåringer og ungdomstid. Filmer som Blue Velvet og et utall horrorfilmer reflekterer bl.a. manifestasjoner av ”den mørke siden” – unge mennesker som mister sin uskyld og som rives i stykker av ambivalente og usikre følelser. En virtuos og forrykende danseforestilling med en liten dæsj svart metal.

Islandske Erna Omarsdóttir er en av europeisk dans’ fremadstormende stjerner. Hun er utdannet fra P.A.R.T.S. og har jobbet som danser i kompanier som Les Ballet C de la B og Troubleyn / Jan Fabre. Sammen med musikeren og komponisten Jóhann Jóhannsson har hun produsert den kritikerroste forestillingen IBM1401 – A User’s Manual.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråds gjestespillordning og Nordisk Kulturfond. Forestillingen inngår i BergArt 2006.  

Jean Luc Ducourt / Hooman Sharifi (Belgia/Norge):
"The desert is growing: woe to those whom seek to protect it. The desert grows: woe to him in whom deserts hide"
kl 21.00, BIT Teatergarasjen

The desert is growing: woe to those whom seek to protect it er en danseduett som representerer en ny måte å arbeide på for Impure Company. Det er første gang ansvaret for forestillingen er delt mellom Hooman Sharifi og en annen koreograf. Sharifis partner heter Jean Luc Ducourt og har bl.a. mange år bak seg som danser, koreografassistent og kunstnerisk medansvarlig ved en rekke av Rosas og Anne Teresa De Keersaekers forestillinger.

I et stort tomt rom akkompagneres danserne av operamusikk. Tematisk berøres begrepet sameksistens og dialog. Hvordan eksistere sammen og likevel beholde sin posisjon?
Det tematiske aksentueres gjennom de to koreografene. Med 17 års aldersforskjell, ulik bakgrunn og svært forskjellig fysisk fremtoning fremstår de som arketypiske motpoler i en umulig sameksistens. Politiske referanser er alltid åpenbare i Impure Companys forestillinger. Og som i tidligere tilfeller kan vi være forberedt på en forestilling som virkelig engasjerer.

Forestillingen er en impure company og lujd produksjon.
Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråds gjestespillordning og Nordisk Kulturfond.