Lørdag 21. oktober

SEMINAR: Dramaturgy & Discourse

kl 11:00-13:00, USF VERFTET, SARDINEN

Last ned informasjon om Seminarene (pdf): Norsk / English

Mårten Spångberg (Sverige):
"Heja Sverige"
kl 13.00, Røkeriet USF

Svensk folkedans, Jerry Lewis’ burleske ansiktsuttrykk, fuglesang og Jan Johannson. Slik beskrives Mårten Spångbergs forestilling Heja Sverige. Akkompagnert av Jan Johannsons ”Jazz på Svenska” dykker Spångberg inn i dansens improvisasjons-tradisjon. Heja Sverige befinner seg et sted mellom uttrykk og form, hvor de svake tonene av begynnende dans siver ut. Dette er dans med kroppen som premissleverandør, dans som vi alle vet om, men som ingen har sett.

Spångberg tar oss med forbi geometri, diagonaler og konvensjoner og på en humoristisk og absolutt uforglemmelig forskningsreise inn i dansen og koreografiens landskap.

Forestillingen er støttet av Nordisk Kulturfond.  

Videovisning norsk dans
kl 15-17.30, Hordaland Kunstsenter, Fri entré

I forbindelse med Oktoberdans 2006 kuraterer BIT Teatergarasjen en videovisning av norsk dans på Hordaland Kunstsenter. Videovisningen inngår som en sentral del av den siste helgen og er åpen for alle interesserte. Videovisningen inngår i BergArt 2006. 

Heine Røsdal Avdal (Norge/Belgia):
"Some notes are"
kl 18.00, Scene USF

Heine Røsdal Avdal har med kompaniet Deep Blue, som består av danser og koreograf Yukiko Shinozaki og komponist Cristoph De Boeck, lenge utforsket menneskets relasjoner til teknologi i ulike forestillingsformer.

Med Some notes are presenterer Avdal en steds-spesifikk forestilling. Forestillingen er skapt for stedet den spilles. Stedet er et teaterrom, hvor alle virkemidlene som er tilstede tillegges lik verdi. Rommet stiller på lik linje med utøveren, teknikeren, videoprojeksjonen og andre objekter. Disse ulike komponentene kan sammenlignes med noder i et datanettverk som hver og en kan utveksle informasjon mellom hverandre. Rommet er det som kobler tilskuerens og utøverens verden sammen og åpner for avlesing og tolkning av koder som muliggjør navigasjon.
Some notes are ser på hvordan nye forhold oppstår som et resultat av nye teknologier – mellom utøver og tilskuer – mellom mennesket og dets omgivelser.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråds gjestespillordning.  

zero visibility corp. (Norge) New creation kl 19.30 zero visibility corp. (Norge):
I have a secret to tell you

(please) leave with me

kl 19.30, Studio Bergen

zero visibility corp. har siden kompaniet ble stiftet i 1996 levert noen av de sterkeste og mest minneverdige danseforestillingene vi har sett her til lands. Ina Christel Johannesens sterke koreografier trekker enorme kvaliteter ut av alltid strålende dansere i kompaniets forestillinger.

Forestillinger som bl.a. hunt out [reprise], Confession Time og it’s only a rehearsal har blitt mottatt av publikum og kritikere med stor entusiasme. Sistnevnte forestilling ble også tildelt Oktoberdansprisen 2004.
Til Oktoberdans 2006 får vi presentert kompaniets rykende ferske forestilling med danserne Line Tørmoen, Dimitri Jourde, Vebjørn Sundby, Sittibancha Bampen på scenen. Forestillingen har verdenspremiére på Dansens Hus i Stockholm 10. oktober før den besøker Oktoberdans 2006 og avslutter festivalen. Vi gleder oss veldig!

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråds gjestespillordning.  

Mette Ingvartsen (Danmark):
"to come"
kl 21.00, BIT Teatergarasjen

-En svært morsom koreografi om sex..

Den danske koreografen Mette Ingvartsen har vekket entusiasmen hos et nytt og ungt publikum de siste sesongene. Ingvartsen er utdannet fra den anerkjente danseskolen P.A.R.T.S, og vi har stiftet bekjentskap med henne i Bergen med avgangsforestillingen ”Manual Focus” for to år siden. Under Oktoberdans 2006 har vi gleden av å presentere to arbeider av denne lovende danske koreografen.

to come skapte en aldri så liten buzz blant et ungt publikum da den ble presentert i Belgia i fjor. Forestillingen tar utgangspunkt i en konklusjon om at hvor vi enn vender oss i dagens samfunn, så blir vi eksponert for sex og seksualitet i ulike former. Ingvartsen og fire dansere inkorporerer denne tematikken i en tredelt, svært morsom danseforestilling hvor kroppen stilles ut, utforskes, transformeres, avseksualiseres og til slutt eksploderer i pur danseglede.   

Utdeling av Sparebanken Vest sin Oktoberdans-pris 2006

Etter Mette Ingvartsens forestilling i Teatergarasjen.